We zijn een gedreven team van vrijwilligers

15 Februari 1949 is gymnastiekvereniging Sparta opgericht door een stel vrienden, waaronder de heer Adriaan Oosters, volgens hem mede doordat er in die tijd niet veel te doen was voor de kinderen van Stellendam. Sparta is begonnen met oefenen in de kleuterschool en kort daarna mochten ze in een lokaal van de OBS, zelfs met een echte gymleraar dhr. Verbiest.
De jaren verliepen niet natuurlijk niet altijd vlekkeloos, het ledenaantal wisselde nogal sterk.
In de jaren 50 was er een groot terugloop van het aantal leden vanwege indringende reparatie werkzaamheden van de gymzaal, daar de watersnoodramp van 1953 veel schade had veroorzaakt.
Veel toestellen waren onbruikbaar geworden doordat ze verroest waren, pas op 11 september 1957 begonnen de eerste lessen weer na de ramp.
Sparta is opgericht als gymnastiekvereniging, maar vroeger werden er ook wandelmarsen en puzzelritten georganiseerd, waar ook heel veel werk in ging zitten.
In 1960 is Sparta toegetreden tot de gymnastiek bond het KNGV, tegenwoordig is dit de KNGU waar Sparta nog steeds lid van is.
Een hoogtepunt in 1974 was de opening van de nieuwe gymzaal, die in verhouding tot de oude locatie een hele verbetering betekende. In die nieuw locatie zitten we nu nog steeds en dit is de gymzaal van het Haegse Huus.
Nu alweer vele jaren later draait deze vereniging nog steeds met veel enthousiasme, het betekent dat er ontzettend veel mensen heel veel werk hebben verricht hebben om Sparta actief te houden.
Naast de reguliere gymuurtjes van kleuters, recreatiegym groep 3-4,groep 5-6 en vanaf groep 7 is er bij Sparta ook een les voor Ouder en Kind gym, dit is echt een unieke les voor onze peuters.

View Schedule

Waarom inschrijven bij de sportvereniging?

Goed voor je gezondheid

Vind balans en energie.

Goed voor je lichaam

Verbeter je metabolisme.

Goed voor je cardio

Goed voor je hart en bloeddruk.

Goed voor je ademhaling

Goed voor je conditie.

De locatie

De schitterende gymzaal van het ’t Haegse Huus in Stellendam
  • ’t Haegse Huus
  • ’t Haegse Huus
  • ’t Haegse Huus
  • ’t Haegse Huus
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern